El Departament de Filologia Catalana de la UAB i Pagès Editors es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre El plaer de llegir literatura catalana

amb TIL STEGMANN, autor, professor de la Universitat Goethe de Frankfurt
Introducció de FRANCESC FOGUET (UAB)

Dimarts 25 d’abril de 2017, a les 11:30h, a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB

Cartell de l’acte en PDF

L’autor

Tilbert Dídac Stegmann (Barcelona, 1941) és catedràtic de la Goethe-Universität Frankfurt am Main. Ha estat professor a les universitats de Erlangen- Nürnberg, de Rennes (Haute Bretagne), Berlín, Venècia i Perpinyà, ensenyant literatura catalana i altres literatures romàniques. Ha publicat una trentena de llibres, entre ells diccionaris i antologies, i més de 300 articles i contribucions sobre literatura, plurilingüisme i temes polítics. Ha fundat l’Associació alemanya de catalanística, la Biblioteca Catalana de Frankfurt i la revista científica Zeitschrift für Katalanistik. Ha organitzat les Setmanes Catalanes a Berlín el 1978 i a Karlsruhe el 1983. El 2014 va publicar la seva autobiografia Ambaixador de Catalunya a Alemanya i n’està enllestint el segon volum. Ha rebut el Premi Isidre Bonsoms, la Creu de Sant Jordi, el Guardó Ciemen, el Premi Memorial Cendrós, el Premi Batista i Roca, el Premi Internacional Ramon Llull i el Premi Pompeu Fabra.

Sobre el llibre

Llegir literatura és sovint un plaer seductor. En els anys que fa que convisc amb la literatura catalana m’‘he enamorat d’un munt de textos catalans i aleshores n’he volgut comprendre el perquè. Els assaigs que reuneixo en aquest volum són l’intent de compartir amb el lector aquesta passió per descobrir l’engranatge de comunicats literaris reeixits. Descobrir per què alguns narradors o poetes ens poden empresonar tan magníficament en el diàleg al qual ens sotmeten i amb el qual ens captiven. La meta de les meves investigacions ha estat, doncs, ben simple: descobrir el secret de l’atracció literària i també, una mica, el secret de la creació.