assemblea_filcatL’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UAB organitza les Jornades FILCAT UAB

Les Jornades FILCAT van iniciar-se l’any 2012 amb la intenció de dinamitzar i visibilitzar els estudis de Filologia Catalana. Les activitats que s’hi programen tenen un caràcter tant divulgatiu com reivindicatiu i combinen actes acadèmics i festius.

 

IV Jornada FILCAT UAB (7 de maig de 2015)

La quarta jornada FILCAT de la UAB es va celebrar el 7 de maig de 2015 a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. En aquesta edició va pesar especialment el caràcter territorial de la llengua i la cultura catalanes al llarg dels Països Catalans, amb convidats de renom com el dialectòleg Joan Veny, flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, o els escriptors Jair Domínguez, Joan-Lluís Lluís, Josep Porcar i Isidor Marí. 

Programa de la IV Jornada en PDF

Programa de la IV Jornada en JPG

Notícia de la IV Jornada a la pàgina web de la UAB

Notícia de la IV Jornada a la pàgina web del departament

 

III Jornada FILCAT UAB (8 de maig de 2014)

La tercera jornada FILCAT de la UAB es va celebrar el 8 de maig de 2014 a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, i l’activitat es va centrar en l’exili català i el pas de frontera..

Programa de la III Jornada en PDF

Programa de la III Jornada en JPG

Notícia de la III Jornada a la pàgina web del departament

 

Vídeo promocional

II Jornada FILCAT UAB (11 d’abril de 2013)

assemblea_filcat_2

La segona jornada FILCAT de la UAB es va celebrar l’11 d’abril de 2013 a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, i va estar dedicada a Jordi Castellanos, catedràtic de Literatura Catalana del departament desaparegut l’any 2012. L’homenatge, anomenat “Jordi Castellanos, mestre de mestres”, va estar organitzat per Maria Campillo, Josep Maria Balaguer, Víctor Martínez-Gil i Margarida Casacuberta, professors del departament.

Programa de la II Jornada en PDF

Programa de la II Jornada en JPG

Notícia de la II Jornada a la pàgina web de la UAB

Notícia de la II Jornada a la pàgina web del departament

Un pont entre l’acadèmia i el carrer: II Jornades FilCat (Crònica de Carles Morell a Núvol)

I Jornada FILCAT UAB (10 de maig de 2012)

assemblea_filcat-1

La primera jornada FILCAT de la UAB es va celebrar el 1o de maig de 2012 a la sala de graus  de la Facultat de Filosofia i Lletres, i va estar dedicada a Joan Fuster. Patrícia Gabancho i Mila Segarra van parlar sobre l’estat de la llengua catalana i el nacionalisme espanyol, Joan Argenter va fer una xerrada sobre la consciència linguïstica als Països Catalans, Martí March va recitar fragments de textos de Joan Fuster i Francesc Foguet va parlar de la vigència de Nosaltres, els valencians.

Programa de la I Jornada en PDF   |   Programa de la I Jornada en JPG