IV Jornada FILCAT UAB
De la part al Tot: Llengua, llibres i púgils dels mots als Països Catalans

Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres
Dijous 7 de maig de 2015

L’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UAB presenta la IV Jornada FilCat UAB. Enguany pesarà especialment el caràcter territorial de la llengua i la cultura catalanes al llarg dels Països Catalans, amb convidats de renom com el dialectòleg Joan Veny, flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, o els escriptors Jair Domínguez, Joan-Lluís Lluís, Josep Porcar i Isidor Marí. 

El matí començarà, a les deu, amb la conferència del doctor Veny: “Per què vaig devenir filòleg?”. Després, a dos quarts de dotze, comptarem amb una taula d’editors (Pagès, Llibres del Trabucaire, Mediterrània Eivissa, Associació d’Editors del País Valencià) de diferents punts del territori per tal d’explicar i analitzar l’estat de l’edició en català. A la tarda, a les tres, el tradicional Gran dictat, més carregat de premis que mai, donarà pas al recital Veus del més enllàen memòria dels poetes catalans recentment traspassats -de tots els punts del territori. 

Després, a dos quarts de sis, a la Carpa de Lletres, vindrà el combat de prosistes i poetes, on es podrà gaudir, entre d’altres, d’un Isidor Marí despullat de la capa d’acadèmic, a més del també poeta Josep Porcar i dels prosistes Jair Domínguez i Joan-Lluís LluísPer acabar d’amenitzar la festa, concert a càrrec del cantautor mataroní Marc Ràmia i el duet gironí L’Esllavissada i Karaoke antifilològic

Hi esteu tots convidats, vingueu del nord, vingueu del sud, de terra endins o de mar enllà.

 

Programa de la jornada en PDF

JornadaFilcat2015