El Grau en Filologia Catalana: Estudis de Literatura i Lingüística

Coneix a fons la llengua i la literatura pròpies en un grau innovador, orientat a la pràctica i amb moltes sortides laborals

Consulta tota la informació sobre el grau
Horaris i professorat per al curs 2023-2024
Assignatures i guies docents per al curs 2023-2024

El grau en Filologia Catalana ofereix una formació especialitzada en llengua i literatura catalanes, vinculant-les a la societat, a la història i a altres cultures. En connexió amb diverses disciplines humanístiques i científiques i mitjançant noves tecnologies, prepara professionals per a la recerca, la docència, l’assessorament lingüístic, les tasques editorials, la gestió cultural i l’escriptura, entre altres ocupacions amb grans possibilitats d’inserció laboral.

Matricula-t’hi si…

  • T’interessa el llenguatge i, en especial, la llengua catalana i vols saber quines propietats comparteix amb altres idiomes, què la fa única, com ha canviat, quines variants geogràfiques i socials presenta, com s’ha d’utilitzar i què pots fer per dinamitzar-la.
  • T’agrada la cultura i, en particular, la literatura catalana i vols situar-la en els moviments artístics i ideològics internacionals, veure com ha evolucionat, conèixer la trajectòria dels autors, descobrir noves interpretacions de les obres, valorar les representacions teatrals i comunicar les teves apreciacions.
  • Vols adquirir una gran capacitat lectora i crítica i una excel·lent expressió oral i escrita.
  • Vols tenir l’oportunitat de cursar una menció en Llengua Catalana i Lingüística o en Literatura Catalana i Tradició Europea o un mínor i aprendre altres idiomes.
  • Vols tenir contacte directe amb el món laboral en dues assignatures de pràctiques professionals.
  • Vols poder estudiar en universitats estrangeres o fer-hi de professor.