Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres UAB
Dijous 21 de març de 2019

El proper dijous, 21 de març, se celebra la VII Jornada FilCat a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. Des dels inicis, aquestes jornades han tingut la finalitat de debatre i reflexionar sobre els temes d’actualitat que ens inquieten però, també, s’ha volgut lloar les figures més destacades del nostre entorn acadèmic, social i cultural.

Enguany, amb la voluntat de commemorar el seu centenari, l’eix central de la Jornada girarà al voltant de la Colla de Sabadell. Per començar, en Joaquim Sala-Sanahuja serà l’encarregat de fer-nos una introducció teòrica: què va ser, la Colla de Sabadell? Què va significar? Aquesta ponència donarà pas a un debat humorístic sobre la Colla entre n’Antoni Dalmases (un home de Sabadell) i en Jaume Aulet (un senyor de Terrassa). Serà, doncs, un debat distès i entretingut que trencarà amb les ponències rígides i estrictament acadèmiques que acostumem a presenciar. A la tarda, ens espera na Maria Campillo per a parlar-nos de la Colla durant la Guerra Civil i a l’exili, on van tenir un paper molt destacat.

Aquests actes, però, no són l’únic plat de la Jornada. Al migdia, hi haurà un recital de poesia a la carpa de la Plaça del Coneixement a càrrec d’en Sebastià Portell, que recitarà la seva antologia “Amors sense casa”; en Miquel Àngel Adrover, que recitarà poesies del seu primer llibre, “Ara he vist passar una mèrlera” i na Núria Mañosa, que recitarà una petita antologia recopilada, per a l’ocasió, per ella mateixa i en Cesc Alcaraz; tots dos, membres de l’Assemblea FilCat UAB.

Finalment, tenim preparat un acte festiu a la Vila Universitària: una petita mostra de glosa amb la participació dels glosadors Miquel Àngel Adrover, Ferriol Macip i David Ibáñez, que aniran acompanyats dels músics Marcel Marimon i Albert Alba. Ells, experts de la cançó improvisada, ens faran gaudir una bona estona però, evidentment, tothom qui vulgui podrà cantar i discutir amb ells (rimant, és clar!).

Les Jornades FilCat tenen, cada any, més reconeixement entre la gent. L’any passat, s’hi van apropar des de Tarragona, Barcelona i Perpinyà, per exemple. Així, esperem que aquesta edició consolidi, encara més, aquesta figura i pretenem fer-ho més obert per tal que tothom pugui trobar el seu petit espai fins la filologia i la cultura catalanes.

Programa

A L’AUDITORI DE LA FACULTAT DE FILOSOFIA I LLETRES

10.30h 
Presentació i esmorzar

11.00h
La Colla de Sabadell: literatura, política i societat
Joaquim Sala-Sanahuja

12.15h
La Colla, vista per un senyor de Terrassa i un home de Sabadell. Un debat rigorós i aferrissat
Jaume Aulet i Antoni Dalmases

A LA CARPA DE LLETRES

13:30h
RECITAL DE POESIA
– Antologia de la Colla.
Núria Mañosa i Cesc Alcaraz
Ara he vist passar una mèrlera. Miquel Àngel Adrover
Amors sense casa: poesia LGBTQ catalana. Sebastià Portell

Durant el recital… DINAR POPULAR, a càrrec de l’Assemblea Vegana de la UAB

A LA VILA UNIVERSITÀRIA

19.30h
GLOSA
Marcel Marimon
Ferriol Macip
Miquel Àngel Adrover
David Ibáñez…
i tothom qui vulgui cantar!

SOPAR, KARAOKE I FINAL DE FESTA AL FRANKFURT DE LA VILA!