L’Associació Figaró Memorial, dedicada a la divulgació de Raimon Casellas i Els sots feréstecs, ha publicat una ruta que convida a visitar els indrets de la novel·la, les cases dels personatges, els paisatges…

Maria Campillo, professora del departament, ha ajudat en la recopilació de les edicions antigues que il·lustren la ruta i n’ha escrit el pròleg.

Els Sots Feréstecs. Guia de la ruta literària
Editorial Alpina, 2024. 96 p.

Presentació del llibre

El dia 2 de juny de 2024, a les 11:30h, a la Sala del Casino del Figaró, es farà la presentació del llibre a càrrec de Ramon Closas Mestre, l’autor de llibre, i la Dra. Maria Campillo, professora jubilada de la UAB. Amb la presència del Sr. José Luis Hernández, alcalde del Figaró, i Josep Maria Espelta, president del Figaró Memorial.

La guia

Aquesta guia vol ajudar a seguir i a llegir Els sots feréstecs, la novel·la escrita l’any 1901 per Raimon Casellas. És un recurs que fa de pont entre la realitat escrita i la realitat física; entre les facècies que visqueren els personatges al territori i la realitat tangible dels cingles de Bertí, els serrats de Puiggraciós i els sots de Montmany tal com encara avui podem trepitjar-los. Una geografia literària per resseguir pàgines i contrades.