Simposi Viladot
Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida
Fundació Guillem Viladot d’Agramunt

27-28 d’octubre de 2022

Cartell en PDF |  Tríptic en PDF | Web del Simposi Viladot 

La Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida, fidel al seu objectiu de recuperació i promoció del patrimoni literari català, i Lo Pardal Fundació privada Guillem Viladot, amb la seva finalitat de donar a conèixer la figura i l’obra de Guillem Viladot i Puig, organitzen aquest Simposi monogràfic per contribuir als actes de celebració del centenari del naixement del més universal escriptor agramuntí. L’objectiu comú que ens aplega i que motiva aquest esdeveniment és doble: actuar d’altaveu difusor de la figura i l’obra de Viladot, especialment en els aspectes més desatesos, d’una banda, i atiar la investigació sobre la seva vida i el seu llegat, de l’altra.

El Simposi es desenvoluparà en dues jornades que reuniran temàtiques diverses. La primera tindrà lloc el 28 d’octubre a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i aplegarà les participacions i les activitats de tall més acadèmic, amb ponències i intervencions enfocades en els vessants més literaris i tècnics de Guillem Viladot, com ara la poesia –en les seves variades manifestacions–, la narrativa, l’assaig periodístic, la literatura infantil i juvenil, etc., i també en el ressò de la seva obra en la poesia catalana i espanyola dels anys 60 i 70 i en la seva ulterior projecció a través de la traducció.

La segona jornada se celebrarà el 29 d’octubre a Agramunt, a les dependències de la Fundació Guillem Viladot, de Lo Pardal i de l’Ajuntament de la vila, i tindrà un to més divulgatiu, centrat en l’aspecte humà de l’escriptor i en les seves relacions amb l’art i els artistes plàstics.