Ricard Salvat, Diaris (1969-1972), edició a cura de Francesc Foguet i Boreu, Barcelona, Edicions de la Universitat de Barcelona, 2017.

El dilluns 15 de gener, a les 19 h, presentarem el llibre Diaris (1969-1972), de Ricard Salvat.

A l’acte, moderat pel professor de la Universitat de Barcelona Enric Ciurans, hi intervindran: Àlex Broch, crític literari; Jordi Coca, escriptor; Salvador Garcia Fortes, vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni de la UB; Eva Saumell, actriu i historiadora del teatre, i Francesc Foguet, curador del volum.

Us esperem a la Sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès (c/ Canuda, 6, Barcelona).

Invitació a l’acte en PDF

L’autor

A trenta anys, Ricard Salvat ja s’havia convertit en un director d’escena de referència en el teatre català i espanyol. Entre 1969 i 1972 els seus interessos professionals es diversificaren i avançaren en paral·lel. En primer lloc, es consagrà al teatre com a professor, director d’escena i director artístic. En segon lloc, es dedicà a la docència universitària impartint assignatures de literatura catalana, arts escèniques i teoria de l’art. Finalment, incrementà la seva projecció pública, aquí i fora, gràcies als nombrosos contactes i a la participació en fòrums teatrals, artístics i cinematogràfics.

El llibre

Aquest segon volum dels seus diaris mostra la lluita quotidiana contra tota mena d’obstacles que Salvat emprengué per consolidar la seva posició com a home de teatre i intellectual en un context polític i cultural precari i difícil. A més d’oferir-nos una imatge polièdrica i de vegades contradictòria, les seves anotacions diàries revelen, des d’una vessant més íntima i humana, el patiment i, en alguns moments, la desesperança causada pels infortunis que li deparà la vida.

Més informació

Fitxa de llibre a la pàgina de publicacions de la UB
Francesc Foguet edita Diaris (1969-1972) de Ricard Salvat