Carlota Benet, exalumne del departament, doctora en Llengua i Literatura Catalanes per la UAB, ha publicat la seva primera novel·la, que presentarà a la Casa del Llibre el dimarts 26 de setembre a les 19h, en una conversa amb Gemma Lienas.

Carlota Benet Cros, Veus de paper. Barcelona : Columna, 2023

Carlota Benet

Va néixer el 1981 a Barcelona. És doctora en Llengua i Literatura Catalanes i professora. El 2018 va publicar Papitu. El somriure sota el bigoti, un relat emocionant i colpidor sobre la vida del seu pare, Josep M. Benet i Jornet. Veus de paper és la seva primera novel·la.

Veus de paper

La Sina (de Carmesina, com la del Tirant) parla amb les heroïnes dels seus llibres preferits mentre treballa a la llibreria familiar i segueix els cursos del seu programa de doctorat. Estima aquest ambient petit i controlat perquè sempre ha desconfiat del món exterior, pel qual el seu pare li ha encomanat el seu desinterès. Això és perquè la seva mare els va abandonar a tots dos en néixer ella i des de llavors es van refugiar l’un en l’altre sense voler saber massa res del que passava fora del seu reialme de volums antics. La seva única amiga, la Lluïsa, intenta convèncer-la que s’obri, però ella no té cap intenció de fer-li cas, fins que un dia la realitat li capgira la vida. Serà capaç la Sina, doncs, de conciliar la màgia de les veus de paper amb la cruesa de la realitat?