La professora titular de la UAB Mar Massanell i Messalles, adscrita al Departament de Filologia Catalana, pronunciarà el discurs inaugural del curs 2022-2023 de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol «A vegades se mos apegue paraules que les sints a les notícies.» La recerca lingüística com a acte d’amor, en una sessió presidida per Teresa Cabré Castellví, presidenta d’aquesta institució.

Mar Massanell dictarà aquesta lliçó en l’acte inaugural del curs 2022-2023, que tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans el dimecres 26 d’octubre de 2022 a les 18 hores i que comptarà amb la presència de Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears. L’esmentada sessió, que serà conduïda per l’actriu Sílvia Bel, acollirà també una actuació musical de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba.

La doctora Mar Massanell i Messalles, especialista en gramàtica històrica i dialectologia, és membre numerària de l’Institut d’Estudis Catalans, adscrita a la Secció Filològica, des del 15 d’octubre de 2021, i pertany, des dels seus orígens, al Grup de Recerca en Història de la Llengua Catalana de l’Època Contemporània.