Manuel Jorba, professor emèrit del departament, va participar en l’homenatge que l’Institut d’Estudis Catalans va fer als seus membres majors de vuitanta anys

El claustre de l’IEC va acollir, el dimecres 20 de desembre, un acte de reconeixement als membres emèrits i corresponents majors de vuitanta anys que, amb la seva col·laboració, han ajudat a impulsar la institució. Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, va subratllar que els homenatjats «aporten saviesa, experiència i una mirada global imprescindible».

Una setantena de membres de l’IEC han estat reconeguts pel que aporten i representen per a la comunitat acadèmica i científica catalana. La presidenta Teresa Cabré ho va explicar així: «Són una baula i cada baula és una peça imprescindible. Aporten saviesa, experiència i una mirada global». «Als membres, els demanem compromís, rellevància i certa disponibilitat, i avui som aquí per la rellevància dels nostres membres, però també, per tot el temps que han dedicat a la institució».

En representació dels homenatjats va parlar Manuel Castellet, que es va mostrar molt agraït per l’acte: «És un honor ser un membre de l’IEC, i estem satisfets pel que hi aportem: hem treballat en projectes estructurals, hem tirat endavant iniciatives pròpies, com publicacions, i donem la nostra opinió raonada sempre que ens la demanen».

Els membres van rebre una rajola commemorativa, en la qual se’ls agraeix la seva «lleialtat i dedicació».

L’acte va comptar amb la presència de Joaquim Agulló, Josep Amat, Albert Balcells, Anna Cabré, Manuel Castellet, Gaspar Feliu, Francesc González i Sastre, Ricard Guerrero, Albert Jané, Manuel Jorba, Francesc Xavier Llimona, Pere Lluís Font, Abel Mariné, Jordi Mir, José Antonio Pascual, Joaquim Rafel, Josep Enric Rebés i Solé, Vicent Pitarch, Francesc Serra, Jaume Terrades, Joan Veny i Maria Dolors Bramon.