La jornada tindrà lloc el dijous, 22 de març de 2018, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.
La col·laboració entre la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat de Barcelona, la Societat Catalana d’Estudis Històrics, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i el Centre d’Història Contemporània de Catalunya ens permet d’oferir una visió acadèmica, crítica i de recerca sobre aquesta important tribuna seguint els passos de la jornada que dedicàrem, el 24 de novembrede 2010, a la Revista de Catalunya.
La Jornada
En aquesta jornada, setze ponències ens acosten a la història, el contingut i la influència social, cultural i política del periòdic, i són a càrrec d’especialistes que s’han dedicat a estudiar-lo amb cura. No solament analitzen les col·laboracions, tan importants que caldria un estudi global i un buidatge exhaustiu per a constatar-ho, com s’ha fet en altres casos amb tesis doctorals dedicades a J. V. Foix, Josep Pla o Ferran Soldevila, sinó també la història, amb diverses aportacions que l’estudien, i els aspectes de presentació rellevants, com correspon al nivell del periòdic.
Organització
María José Recoder
Professora titular del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació i degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona
Jaume Sobrequés i Callicó
President de la Societat Catalana d’Estudis Històrics i director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya
Josep M. Figueres i Artigues
Professor titular del Departament de Periodisme
i de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del Grup de Recerca en Història de la Llengua Catalana de l’Època Contemporània de la UAB i vocal de la Junta de Govern de la Societat Catalana d’Estudis Històrics
Per a més informació i inscripcions
Societat Catalana d’Estudis Històrics
Institut d’Estudis Catalans
sceh@iec.cat / 933 248 584
Centre d’Història Contemporània de Catalunya
mferranl@gencat.cat / 935 526 177