Dimarts 9 de maig, a les 13:45h
Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres

Presentació del llibre Com escriure bé una ressenya, amb Jaume Aulet, Núria Santamaria i Enric Serra, autor del llibre

Cartell de la presentació en PDF

El llibre

Guia de redacció del gènere textual més habitual en l’àmbit acadèmic: la ressenya o escrit d’opinió sobre un producte cultural. S’hi expliquen les característiques de les ressenyes, les seves convencions i exigències formals i les operacions de sentit que hi són habituals, amb l’objectiu de poder escriure un text eficaç i que s’ajusti al gènere.
El llibre s’estructura a partir de seixanta consells organitzats en tres blocs: com assumir la veu d’autor, com proposar un sentit (resumir, descriure, analitzar, argumentar, connectar idees…) i com construir el text (sintaxi, puntuació, estil, paràgrafs…). Al final s’inclouen sis ressenyes que il·lustren aquestes recomanacions.
Aquesta guia serà útil, doncs, a docents i estudiants i, en general, a tothom que hagi de redactar un comentari crític i valoratiu sobre un llibre.

L’autor

Enric Serra Casals (Terrassa). Treballa al Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona i fa de professor al Departament de Filologia Catalana d’aquesta mateixa universitat. Ha creat i coordinat projectes per a l’aprenentatge de la llengua basats en la tecnologia, com el web Argumenta o l’aplicació per a dispositius mòbils Falsos Amics. Ha publicat escrits i articles sobre aquestes qüestions al seu blog personal, Aprendre llengües (http://enricserrabloc.blogspot.com.es) i en revistes especialitzades com Llengua i ús.