Tres textos de Maria Aurèlia Capmany
‘Tu i l’hipòcrita’ (1959), ‘Vent de garbí i una mica de por’ (1968) i ‘Dones, flors i pitança’ (1968)

Acaba de sortir publicat el volum antològic Tres textos de Maria Aurèlia Capmany a la col·lecció “Repertori Teatral Català”, del Projecte de Recerca en Arts Escèniques Catalanes, de l’Institut del Teatre. L’edició inclou les obres Tu i l’hipòcrita, Vent de garbí i una mica de por i Dones, flors i pitança.

L’edició del text ha estat a cura de Ramon Aran Vilà, membre del Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE) i estudiant del doctorat en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals.

Notícia original a la web de l’Institut del Teatre

El teatre de Maria Aurèlia Capmany

Escriptora, pedagoga i política, M. Aurèlia Capmany (1918-1991) és més coneguda per la seva trajectòria com a novel·lista que com a dramaturga. Malgrat tot, la seva relació amb el món del teatre és molt destacada. En tant que dramaturga, comença quan l’escriptor Jordi Sarsanedas li demana una obra per a l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i ella escriu Tu i l’hipòcrita, que s’estrena el 1959.

Més tard, quan Ricard Salvat impulsa la fundació de l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, li demana que s’encarregui dels cursos de literatura dramàtica. És en aquesta etapa que escriu Vent de garbí i una mica de por coincidint amb el cinquè aniversari de la institució.

Dones, flors i pitança és una mostra de les incursions que va fer en el teatre de cabaret d’intenció crítica, amb una sèrie de peces escrites expressament per a ser representades a La Cova del Drac, local de moda dels anys seixanta.

La col·lecció «Repertori Teatral Català»

La col·lecció «Repertori Teatral Català» és un dels projectes del PRAEC (Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes) i aplega textos del patrimoni dramàtic català de tots els temps amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom textos –clàssics o contemporanis– que no es troben fàcilment al circuit comercial.

Podeu trobar el nou volum en impressió sota demanda a la web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona , en format digital i gratuït en el reservori digital de l’Institut del Teatre (REDIT) i a les biblioteques de l’Institut del Teatre.