II Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat

Quin futur volem? Perspectives i propostes
Institut d’Estudis Catalans, 11 d’octubre de 2013

En el simposi es va reflexionar sobre tres grans eixos: la comparació de legislacions estatals sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura, la proposta de currículums educatius de països propers que serveixin de referència, i el suggeriment de paradigmes metodològics docents tant en llengua com en literatura.

Pàgina web del II Simposi

Programa del II Simposi en PDF

Notícia del II Simposi a la pàgina web del departament

“No posem mai d’exemple un vers dolent” (Crònica del simposi de Laura Creixell i Josep Ordines a Núvol)

Videoteca de l’Institut d’Estudis Catalans

simposi-ensenyament_video1 PART I – Inauguració del simposi i conferència inaugural a càrrec de Narcís Comadira: «Que escampi el seu perfum! La llengua com a jardí de delícies»
simposi-ensenyament_video2 PART II – Debat i ponències: «Aspectes jurídics de l’ordenació curricular de la llengua i la literatura», d’Eva Pons; «El currículum de literatura. Del batxillerat a la universitat», de Jaume Aulet i Pere Martí. Modera: Josep Camps
simposi-ensenyament_video3 PART III – Presentació de la Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana, a càrrec d’Albert Soler
simposi-ensenyament_video4 PART IV – PART IV – Ponències de Gràcia Jiménez i de Montserrat Vilà i Xavier Fontich
simposi-ensenyament_video5 PART V – Taula rodona: «Quin futur tenim a Europa?», amb Albert Bastardas (UB), Rosa Calafat (UIB), Antoni Dalmases (Institut Pau Vila de Sabadell), Damià Pons (UIB, IEC), Miquel Àngel Pradilla (URV, IEC). Modera: Josep Martines (UA, IEC)
simposi-ensenyament_video6 PART VI – Conferència de Josep M. Terricabras: «Diguem el nom sense cap por»