Crida a la participació en el VI Simposi Internacional d’Arts Escèniques que tindrà lloc els dies 20 i 21 d’octubre de 2022 al campus universitari de la Universitat d’Alacant.
Memòria i identitat a través de la literatura dramàtica catalana comparada (1989-2020)
Presentació de propostes fins el dia 28 de juliol
Convocatòria
Partint de la premissa que el teatre, en el seu vessant espectacular, actua com a transmissor de la memòria, atés que la reelabora a través de cada posada en escena, aquesta sisena edició del Simposi Internacional d’Arts Escèniques (SIAE) convoca investigadors i investigadores a analitzar i reflexionar al voltant del gènere dramàtic com a agent patrimonialitzador de la nostra cultura. Els estudis s’hi formularan des d’una perspectiva comparada, fent especial atenció a la incidència d’aquests fenòmens en el context teatral iberoamericà i europeu. El període cronològic en el qual se centraran els treballs presentats serà del 1989 –data publicació de Desig, de Josep M. Benet i Jornet, una de les peces teatrals que va significar el punt de sutura entre dues generacions de dramaturgs en la literatura catalana contemporània– fins a l’actualitat.
Ponències plenàries confirmades
Jorge Dubatti (Universidad de Buenos Aires)
Victoria Szpunberg (Dramaturga/Institut del Teatre)
Antoni Ramon (Universitat Politècnica de Catalunya)
El rigor i l’èxit d’aquesta convocatòria ve precedit per la celebració de cinc convocatòries anteriors celebrades els anys 2006, 2009, 2012, 2016 i 2019 de les quals s’han derivat els volums següents: Teatre, passions i (altres) insolències. Lectures sobre la dramatúrgia de Manuel Molins (Universitat de València 2008), Teatre breu: procediments, formes i contextos, Universitat de València 2011 ), L’intèrpret: del teatre naturalista a l’escena digital (Universitat de València 2015) i Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions (Universitat de València, 2019), Del teatre de l’absurd als nous paradigmes performatius (Punctum, 2022).
Les sessions es desenvoluparan els dies 20 i 21 d’octubre de 2022 al campus universitari de Sant Vicent del Raspeig. Els interessats a participar-hi hauran d’enviar una proposta de comunicació amb una extensió màxima de 300 paraules, juntament a un breu currículum de 90 paraules amb el nom de la institució a la qual pertany, posició, línies de treball i alguna de les publicacions dels darrers cinc anys, a una d’aquestes dues adreces de correu:
Isabel Marcillas isabel.marcillas@ua.es
Gabriel Sansano biel@gcloud.ua.es
La data màxima per a la recepció de propostes serà el 28 de juliol.
Comité organitzador
Isabel Marcillas (codirectora, Universitat d’Alacant)
Gabriel Sansano (codirector, Universitat d’Alacant)
Ester Alabor (ESAD València)
Enric Ciurans (Universitat de Barcelona)
Fabienne Crastes (Università di Corsica Pasquale Paoli)
Francesc Foguet i Boreu (Universitat Autònoma de Barcelona)
Ramon X. Rosselló (Universitat de València)
Núria Santamaria (Universitat Autònoma de Barcelona)
Beatriz Aracil (Universitat d’Alacant)
Comité científic
Antonia Amo Sánchez (Université d’Avignon)
Enric Gallén (Universitat de Barcelona)
John London (Queen Mary, University of London)
Francesc Massip (Universitat Rovira i Virgili)
Veronica Orazi (Università di Torino)
Guadalupe Soria (Universidad Carlos III)
Organitzen
Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Departament de Filologia Catalana
Col·laboren
Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB)