Amb Diaris (1962-1968) s’inicia la publicació dels diaris personals del director teatral i escriptor Ricard Salvat, inèdits fins avui, en un projecte editorial d’abast que donarà a conèixer, en deu volums ordenats cronològicament, els dietaris que escriví l’autor entre 1962 i 2009.

diaris_salvat_pAquest llibre enceta un projecte editorial que té l’objectiu de publicar, en una desena de volums, tots els dietaris de Ricard Salvat –renovador del teatre català i figura intel·lectual de primer ordre–, prologats per especialistes en la recerca teatral.

En el pròleg d’aquest primer volum, Francesc Foguet i Manuel Molins qualifiquen el jove Salvat de «renaixentista engabiat», i expliquen que el mateix autor, amb vista a publicar els seus diaris, ja havia començat a treballar en el primer llibre, que es trobava en un procés força avançat, poc abans de la seva mort sobtada el març de 2009.
La seva filla, Eulàlia Salvat i Golobardes, ha tingut cura d’enllestir i completar la feina de fixació del text que havia deixat embastat el seu pare. Impulsada per la Fundació Ricard Salvat, l’edició del primer volum ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, dues de les universitats catalanes on l’autor va exercir de professor.

Més informació