Presentació del Premi d’Assaig Irla 2023: «Fem que soni bé. Les conseqüències de la minorització del català i propostes per a un col·loquial de qualitat», d’Helena Borrell

El dijous 19 d’octubre, a les 19 h, a la llibreria Les Voltes Educa (Carrer dels Mercaders, 5. Girona), es presentarà la nova obra d’Helena Borrell, guanyadora de l’edició 2023 del Premi d’Assaig Irla: Fem que soni bé. Les conseqüències de la minorització del català i propostes per a un col·loquial de qualitat. L’acte comptarà amb la participació de l’autora, que conversarà amb la periodista figuerenca Anna Teixidor.

Per assistir a l’acte, és imprescindible inscripció prèvia a través d’aquest enllaç. També es podrà seguir en format online a través del canal de Youtube de la Fundació o per xarxes socials amb l’etiqueta #AssaigIrla.

A partir de la qüestió sobre per què tan sovint ens incomoda o qüestionem el català col·loquial, en aquest assaig Helena Borrell intenta desmentir fal·làcies i esfondrar mites entorn del català col·loquial, i assenyala que no cal triar entre dos models de llengua diametralment oposats, sinó esforçar-se a dissipar malentesos i promoure certs models —i hàbits— per donar un impuls decidit al català del carrer que ens agradaria sentir, “poderós, sonor, original i sense complexos”, en paraules de Borrell.