La poeta i antropòloga basca Mari Luz Esteban i l’artista visual catalana Mireia Sallarès parlaran de l’amor des d’una mirada feminista. Un diàleg travessat per la poesia, la filosofia, l’antropologia i les arts visuals moderat per Begonya Saez, coordinadora del Mínor en Estudis de Gènere.

24 d’abril de 2023, a les 13h
Sala Cinema UAB (Plaça Cívica)

Mari Luz Esteban és professora d’Antropologia Social a la Universitat del País Basc i una referència en l’àmbit de l’antropologia i l’activisme feminista. És autora de diversos llibres, entre els quals destaquen Antropología del cuerpo: género, itinerarios corporales, identidad y cambio (Edicions Bellaterra, 2004) i Crítica del pensamiento amoroso (Edicions Bellaterra, 2011). A més, ha escrit els poemaris Manifest de la nova dona vella (Pol·len, 2020) i La mort de la meva mare em va fer més lliure (Po·len, 2016).

Mireia Sallarès és una artista visual que sovint basa la seva creació artística en la investigació antropològica. Entre els seus treballs destaquen: Las muertes chiquitas (2007-2013) i Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell), un projecte sobre l’amor a Sèrbia (2019) que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals.

Entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala.