Més poesia escènica

Es presenten tres nous volums sobre poesia escènica de Joan Brossa editats per Arola Editors.

Per tercer any consecutiu Arola Editors, juntament amb la Fundació Joan Brossa, publica tres nous volums sobre la poesia escènica de Joan Brossa: Poesia escènica VII: La societat i el camí personal, Poesia escènica VIII: Postteatre i teatre al carrer, i Poesia escènica IX: L’ofici de viure.
L’aposta pel teatre de Brossa evidencia la voluntat de l’editorial de posar a disposició del públic tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació.

poesia-escenica_pEl volum IX compta amb un pròleg de Núria Santamaria, professora del departament

Poesia escènica IX: L’ofici de viure
Les obres aplegades en aquest nou fascicle de poesia escènica de Joan Brossa —Objecte principal, El sabater, El rellotger i Gran Guinyol— van ser escrites durant la primera meitat de l’any 1957. El rumb de compromís social (per dir-ne d’alguna manera), que l’autor havia decidit introduir en els seus escrits al començament de la dècada ja havia quedat fixat com a paràmetre poètic en ferm i els recursos que poc o molt s’havien fet servir en peces anteriors s’aclimataren selectivament en uns textos que eludeixen les classificacions genèriques emprades en d’altres ocasions (farsa, tragicomèdia, etc.) i es presenten, ras i net, com a «obres».
L’índole socialment compromesa d’aquestes no és incompatible amb una preocupació central per l’individu. Si molt convé, un aspecte és complementari de l’altre, perquè la solidaritat i la justícia només són possibles entre individus lliures, i en la recerca de l’emancipació personal, per assolir la plenitud en l’ofici de viure, els consemblants no sempre són aliats, de vegades per niciesa, de vegades per cobdícia.