III Seminari Guimerà: Ideologia i pensament

Dissabte, 2 de juny de 2018
El Vendrell, Sala Polivalent de l’Auditori del Tívoli

Amb l’objectiu de continuar reivindicant i difonent la figura -vida i obra-, d’Àngel Guimerà, el dissabte 2 de juny, la Sala Polivalent de l’Auditori del Tívoli acollirà el III Seminari Guimerà amb la participació de ponents de reconegut prestigi. Enguany, el títol del seminari és “Guimerà: Ideologia i Pensament” i l’organització va a càrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Si el primer any el Seminari es va centrar en l’obra Maria Rosa i l’any passat en la relació de Guimerà i la música, enguany s’ha volgut aprofundir en la ideologia i pensament de Guimerà.

Entre altres, es posarà de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural; la relació amb el teatre de vessant històric i patriòtic o la visió de l’escriptor sobre la Primera Guerra Mundial.

Cartell del seminari en PDF

Programa

SALA POLIVALENT

10 h Obertura de l’acte per part de les autoritats
10.15 h Enric Gallén. Presentació del llibre Guimerà i la música (Quaderns de la Rigala, 2)

Ponències

10.30 h Giovanni C. Cattini: “«…I tant drets com caiguts poble serem.» Àngel Guimerà i els inicis del catalanisme polític”

11 h Joan Esculies: “El teatre patriòtic de Guimerà”

11.30 h Xavier Vall i Solaz: “Àngel Guimerà i la I Guerra Mundial” 

SALA AGUSTÍ COHÍ GRAU de l’Auditori del Tívoli

13 h Lectura dramatitzada del monòleg Mestre Oleguer, d’Àngel Guimerà, a càrrec de l’actor Pep Cruz

MUSEU ÀNGEL GUIMERÀ

19 h Recital de poemes d’Àngel Guimerà contra la injustícia: Janet Riambau i Joan Gibert (veus), Jordi Moliné (guitarra)

Places limitades. Cal reserva prèvia.
Telèfons 977 66 10 06 977 66 56 84
museuguimera@elvendrell.net
Visita gratuïta

Més informació

El Vendrell organitza el III Seminari Guimerà, centrat en la ideologia i pensament del dramaturg