En ocasió dels seu setantè aniversari, Lola Badia, professora del Màster Interuniversitari d’Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes i catedràtica de Literatura Catalana Medieval a la Universitat de Barcelona, ha estat homenatjada per col·legues, deixebles i amics amb els dos volums del llibre “Qui fruit ne sap collir”. Homenatge a Lola Badia.

Lola Badia es llicencià i es doctorà a la UAB, i fou professora de literatura catalana medieval al nostre Departament fins el 1987.

Coeditada per Edicions UB i Editorial Barcino, aquesta obra aplega, en dos extensos volums, setanta articles escrits per deixebles, col·legues i amics d’arreu del món que hi reconeixen el mestratge, l’entusiasme i el compromís d’una de les figures clau dels estudis en literatura catalana medieval dels darrers temps. El llibre inclou una miscel·lània de treballs que coincideixen amb els interessos de recerca de l’homenatjada: les literatures medievals i el seu rerefons clàssic; la medicina, l’alquímia, l’astrologia i altres manifestacions de la ciència de l’edat mitjana, i la figura de Ramon Llull. L’obra es completa amb un recull bibliogràfic, ordenat cronològicament, de la prolífica activitat de Lola Badia, i amb una taula d’adhesions, on prop de dues-centes persones fan constar el seu reconeixement a la investigadora.

Trobareu més informació sobre el volum aquí: https://www.narpan.net