Acte d’homenatge al filòleg de la UAB Jordi Castellanos

9 de gener de 2013, Institut d’Estudis Catalans

Notícia de l’acte a la pàgina de l’IEC
L’acte es por veure a la videoteca de l’IEC

L’acte tindrà lloc a les 19h i hi intervindran els professors Manuel Jorba (UAB), Josep M. Domingo (Universitat de Lleida) i Josep Murgades (Universitat de Barcelona). Aquest homenatge està organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans, la Institució de les Lletres Catalanes, la Societat Catalana de Llengua i Literatura i la Societat Verdaguer.
Castellanos (1946-2012) era catedràtic del Departament de Filologia Catalana de la UAB i un dels historiadors de la literatura catalana més destacats i més renovadors de les darreres tres dècades. Es va llicenciar en Filologia Romànica a la UB i es va doctorar en filologia catalana el 1970 amb la tesi Raimon Casellas i el Modernisme, dirigida per Joaquim Molas. Va impartir classes de llengua espanyola i de català a la Universitat de Durham (Regne Unit) i, des de 1988, era catedràtic de literatura catalana contemporània de la UAB.
Va treballar amb la Gran Enciclopèdia Catalana i va estar vinculat a les revistes Els Marges, Recerques, El Pou de les Lletres i Hermeneus, a més de col·laborar amb La Vanguardia, Tele/eXpres, Avui, El Punt i El País. Era membre de l’Institut d’Estudis Catalans, de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
D’altra banda, el seu compromís polític el va vincular a diferents organitzacions: al Sindicat Democràtic d’Estudiants, al Front Nacional de Catalunya i al Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN).