Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018
Exposició al vestíbul de la Biblioteca d’Humanitats
Març 2018

La ciutat de Manresa és la nova Capital Cultural Catalana del 2018 (Manresa CCC’18), després d’haver-ne tingut la titularitat Reus

Gràcies a la Capitalitat, Manresa vol reivindicar el capital cultural i patrimonial de la ciutat: com el seu llegat ignasià, la seva riquesa arquitectònica i museística, les tradicions festives pròpies, actius culturals reconeguts com la Fira Mediterrània o el Teatre Kursaal, i el seu ric teixit associatiu. A més, Manresa CCC’18 és el punt de sortida d’un viatge transformador i dinamitzador que culminarà d’aquí quatre anys, amb Manresa 2022, la commemoració del 500è aniversari de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat de camí a Jerusalem. 

Amb la col·laboració especial de l’Ajuntament de Manresa, la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb Sibhil·la (Servei Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya) ens hem adherit a la celebració d’aquesta iniciativa amb una exposició sobre la ciutat de Manresa a la planta baixa de la Biblioteca d’Humanitats, que es podrà veure durant tot el mes de març.

Hi trobareu exposada una mostra de la riquesa cultural i patrimonial de la ciutat: els fets històrics més rellevants, la cultura tradicional, l’arquitectura i els museus, i les entitats i equipaments culturals més reconeguts. També hi ha un espai dedicat al llegat d’alguns dels manresans més destacats en l’àmbit de la literatura, la història i la música.

La iniciativa Capital Cultural Catalana és promoguda des del 2004 per l’Organització Capital de la Cultura Catalana: s’inspira en la Capital Europea de la Cultura, un títol que des del 1985 confereix la comissió i el parlament europeu a una o dues ciutats europees, perquè durant un any mostrin el seu desenvolupament i vida culturals.

Enllaços d’interès

Manresa. Capital de la Cultura Catalana 2018
Ajuntament de Manresa: Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018 
Twitter oficial Manresa CCC 2018 (@ManresaCCC18)
Facebook: Manresa Cultura
Vídeo de presentació de la capitalitat cultural catalana de Manresa per al 2018 amb el lema “Ponts de Cultura”
Web oficial de la Capital de la Cultura Catalana
Exposicions de les Biblioteques de la UAB
SIBHIL·LA Servei d’Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya