Conversa musical i literària amb la cantautora Anari, una de les veus més singulars del País Basc

La cantant i compositora basca Anari presenta el 13 d’abril, a les 13 h, a la Sala Teatre de la UAB, De cançons i de molsa, una conversa musical i literària en què explicarà el seu camí com a cantautora i escriptora. Durant la sessió, interpretarà algunes de les cançons amb les quals s’ha convertit en una de les grans referents del rock d’autor al País Basc.

El 1997, una desconeguda cantautora guipuscoana va debutar en solitari amb el seu primer disc Anari, un àlbum que va impressionar al panorama musical basc, a causa de la seva innovadora proposta i de la qualitat literària i lírica de les seves peces musicals en eusquera. La publicació d’aquest primer àlbum homònim va ser el punt de partida d’una carrera musical exitosa de més de 25 anys en la qual ha publicat cinc discos més, Habiak (2000), Zebra (2005), Irla Izan (2009), Zure aurrekari penalak (2015) i Epilogo bat(2016), i ha col·laborat amb altres músics de renom, com ara Mikel Txopeitia, Carlos Osinaga o Xabier Olazabal.

Reconeguda pel públic i la crítica, Anari va rebre l’any 2018 el premi Adarra Sarria, que atorga anualment l’Ajuntament de Sant Sebastià, com a reconeixement de la seva trajectòria musical i poètica. Una capacitat poètica amb la qual també s’ha fet un lloc al panorama literari basc, arran de la publicació de la novel·la ‘Gari eta Goroldiozko’ o del llibre ‘Demoliciones controladas’, que recopila la traducció de les seves lletres.

El públic podrà gaudir de manera gratuïta el 13 d’abril, a les 13 h, limitat a l’aforament de la Sala Teatre de la UAB, d’una conversa guiada d’una de les veus més singulars i de les artistes de rock més destacades i de gran recorregut de l’escena musical basca que cantarà algunes de les seves cançons i parlarà del seu vessant més literari.

Aquesta activitat ha estat organitzada juntament amb l’Institut Basc Etxepare, el Centre Cultural de Barcelona Euskal Etxea i el Mínor en Estudis Bascos de la UAB.

Si voleu més informació sobre la nostra activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí bisetmanal per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.