GRUP DE RECERCA CONSOLIDAT RECONEGUT PER L'AGAUR
2017 SGR 590 (2017-2020)


El Grup d'Estudis de Literatura Catalana Contemporània (GELCC) es va constituir oficialment el 1994, dirigit per Jordi Castellanos i Vila, que, en morir el 2012, va ser succeït per Jaume Aulet i Amela, al qual ha substituït Francesc Xavier Vall i Solaz en la convocatòria de 2017.

Actualment, l'integren investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politènica de Catalunya, la Universitat de Vic i l'Institut del Teatre de Barcelona, a més de col·laborar-hi investigadors d'universitats no-catalanes o d'altres centres. Des de 2014, en formen part membres del desaparegut Grup de Recerca en Arts Escèniques.

Combinant diverses metodologies de teoria literària, comparatistes i historiogràfiques i interdisciplinàriament, estudia la literatura catalana des del segle XIX fins a l'actualitat: moviments, gèneres, models, mitjancers, plataformes, autors, obres, temes, llenguatge...

La contemporaneïtat no n'és solament un indicador cronològic, sinó també un identificador temàtic, vinculat a la modernitat.

 

 

Pàgines web del grup

 

TRACES
Base de dades de llengua i literatura catalanes

TRACES

MODERN
Concepcions i discursos sobre la modernitat

MODERN

 

Escriptores republicanes.
Gènere i modernitat a la Catalunya Republicana

Escriptores republicanes

 

Imatges i paraules de Pere Calders: una invasió subtil
Pere Calders

© 2017 Departament de Filologia Catalana | Universitat Autònoma de Barcelona