Màster d'Ensenyament de Català per a l'Acolliment Lingüístic
Postgrau d'assessorament lingüístic en els mitjans audiovisuals
Màster en correcció i assessorament lingüístic

 

El grup Llengua i Mèdia té com a objectiu l'estudi de les varietats lingüístiques utilitzades en els mitjans de comunicació. L'equip investigador, integrat per professors dels departaments de Filologia Catalana i de Traducció de la UAB, existeix des del 1992 i ha treballat en diverses iniciatives de recerca.

Grup Llengua i Mèdia


DARRERES ACTIVITATS DEL GRUPL’InCom-UAB i el grup Llengua i Mèdia (UAB) organitzen la jornada “Identitat(s) a Catalunya, 2014”

8 d'octubre 2014. Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona

La jornada“Identitat(s) a Catalunya, 2014” va tenir com a objectiu principal debatre acadèmicament sobre la construcció de les identitats catalanes a través del discurs, dels mitjans de comunicació i de l’acció política.

La conferència inaugural va anar a càrrec de Josep Ramoneda,i va ser seguida de la sessió dedicada a la “construcció de les identitats catalanes des del discurs”, amb les ponències d’Anna Cros, Laura Santamaria i Albert Rico, moderades per Mila Segarra.

La segona sessió, “construcció de les identitats catalanes des dels mitjans de comunicació”, va comptar amb Patricia Gabancho, Vicenç Villatoro i Enric Juliana, com a ponents, i amb Joan Manuel Tresserras, com a moderador.

La tercera i última sessió es va centrar en el debat sobre la construcció de les identitats catalanes des de la societat i va comptar amb les aportacions de Clara Ponsatí, Francesc Vilanova i Salvador Cardús, com a ponents, i de Carme Ferré Pavia, com a moderadora.

Finalment, les relatores Gemma Brunat, Carla González i Mònica Jaume van exposar les conclusions als assistents.

La jornada “Identitat(s) a Catalunya, 2014” va ser una iniciativa de l’InCom-UAB i el Grup Llengua i Mèdia (UAB), en el marc del Grup consolidat de recerca “Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB)” (referència 2014/SGR-01594), i va comptar amb la col·laboració de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (SCC-IEC), la Societat Catalana de Comunicació (SCC-IEC), el Departament de Filologia Catalana (UAB) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Pograma de la jornada | Conclusions de la Jornada


 


 
llengua.media@uab.cat | Despatx 0022 | Facultat de ciències de la Comunicació | Edifici I | CAMPUS UAB | 08193 - Bellaterra (Barcelona)

 


Departament de Filologia Catalana Departament de Traducció i d'Interpretació Llengua i Mèdia Universitat Autònoma de Barcelona