OBJECTIUS

El Grup de Recerca en Història de la Llengua Catalana de l'Època Contemporània (2017 SGR 1696) té com a objectiu l'estudi de la llengua catalana, des del punt de vista extern i intern, des del 1833 data d'inici de la Renaixença fins a l'actualitat, als territoris que conformen el domini lingüístic català: Catalunya Nord, Principat d'Andorra, Principat de Catalunya, País Valencià, Aragó, catalanòfon, Illes Balears i l'Alguer.

LÍNIES DE RECERCA

Per dur a terme les recerques projectades, la intenció dels membres del grup és acudir a convocatòries per obtenir fonts de finançament. Així mateix, es pretén establir lligams de col·laboració entre la universitat i el sector professional amb el foment de convenis que facilitin, d'una banda, l'accés dels investigadors als objectes d'estudi i, de l'altra, la transferència a la societat del coneixement de la història contemporània de la llengua catalana que s'obtingui com a fruit de la recerca duta a terme.

Aquest grup de recerca rep finançament públic obtingut en convocatòries competitives

MEMBRES

Investigadors

Col·laboradors

Doctorands

Estudiants en pràctiques

ACTIVITATS

Últimes activitats realitzades

Lectura de tesi doctoral: Pere Giner

Pere Giner Mira: “El secret carmesí de la corona doble d’or. La tria de llengua de la cancelleria d’Aragó a partir de les lletres reials redactades per Bernat Metge”

Conferència de Rosa Calafat

Conferència de Rosa Calafat: “Les polítiques lingüístiques a les universitats de llengua catalana: la planificació lingüística a la Universitat de les Illes Balears”

Mercè Feliu rep el II Premi Jordi Monés i Pujol-Busquets d’Història de l’Educació

Mercè Feliu i Cuberes ha estat guardonada amb el II Premi Jordi Monés i Pujol-Busquets d’Història de l’Educació.

Adreça

Despatx B9-038. Departament de Filologia Catalana
Edifici B, Facultat de Filosofia i Lletres, UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
93 5811557
daniel.casals@uab.cat